Tuto zdravou houbu máme moc rádi.
Ingredience
50 g + kousek na jíšku máslo
250 g hlíva ústřičná
250 g pórek
2 litry drůbeží vývar
trocha hladké mouky na jíšku
200 ml smetana na vaření
podle potřeby sůl a čerstvě mletý pepř
1 hrst nasekaná zelená petrželka
Postup přípravy
Na másle orestujeme nakrájenou hlívu. Asi po 5 minutách přidáme očištěný nakrájený pórek a restujeme ještě asi 3 minuty. Zalijeme drůbežím vývarem a uvaříme doměkka.
Z másla a mouky si připravíme jíšku. Přidáme ji do polévky, rozmixujeme, osolíme, opepříme a provaříme. Vlijeme smetanu a necháme projít varem. Nakonec přidáme čerstvou petrželku.
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.
Komentáře
Doporučené recepty: