
Krůtí roládky s vejci. Nádivku můžeš přibarvit trochou kari.
Ingredience
na roládky
- 180 g krůtí prsa
- trocha sůl
- trocha pepř
- 15 g olej
- 30 g cibule
- 10 g rajčatový protlak
- 10 g hladká mouka
na nádivku
- 5 g máslo
- 30 g kuřecí šunka
- 1 vejce
- dle chuti sůl
- dle chuti mletý pepř
Postup přípravy
Krůtí prsa nakrájíme přes vlákno na dva řízky, osolíme a opepříme. Naplníme je nádivkou, stočíme, sepneme jehličkami a zprudka opečeme na oleji ze všech stran dorůžova. Pak opečené závitky vyjmeme, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, rajský protlak, obojí opečeme, zalijeme menším množstvím vody a krátce povaříme. Potom závitky vrátíme zpět a ještě chvíli dusíme, až šťávu vysmahneme na tuk. Mouku rozšleháme v trošce vody a přilijeme do omáčky. Povaříme, odstavíme. Podáváme s bramborem, nebo s rýží a zeleninovým salátem.
Nádivku připravíme tak, že na másle orestujeme na nudličky nakrájenou šunku, přidáme vejce a necháme je srazit.
Komentáře
Doporučené recepty: