
Báječná kombinace zejména ke kávě. Na krájení potřebuješ hodně ostrý nůž.
Ingredience
Těsto:
dle potřeby hrubá mouka a tuk na vymazání plechu
5 ks vejce
120 g cukr moučka
2 lžíce kakao
Krém:
1 banán
120 g tučný měkký tvaroh
1 vanilkový cukr
180 ml smetana ke šlehání
na dozdobení cukr moučka
Postup přípravy
Nejprve si dopředu připravíme plech, který vyložíme pečicím papírem. Ten ještě vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme pevný sníh. Žloutky utřeme s moučkovým cukrem i kakaem a potom opatrně vmícháme připravený sníh z bílků.
Těsto vlijeme na plech s pečicím papírem a vložíme do trouby vyhřáté na 240 °C. Pečeme přesně 8 minut. Potom plech vyjmeme, papír s těstem stáhneme z plechu a necháme vychladnout.
Na krém rozmačkáme banán, který smícháme s tvarohem a vanilkovým cukrem. Smetanu vyšleháme dotuha a vmícháme k ochucenému tvarohu.
Plát těsta potřeme připraveným krémem a stočíme do rolády. Dáme do lednice vychladit. Před servírováním roládu ozdobíme. Z papíru si vystřihneme šablony vánočních motivů – hvězdičky, vločky atd. Rozprostřeme je na roládu a vydatně ji pocukrujeme moučkovým cukrem. Potom šablony opatrně odstraníme. Roládu nakrájíme na plátky a podáváme.
Komentáře
Doporučené recepty: