Chcete být informováni o receptech od Ládi Hrušky?

Chcete od nás dostávat pravidelně recepty Ládi Hrušky?

Nebudeme Vám posílat žádný spam. Odběr recepty můžete kdykoliv v budoucnu odhlásit.

Shopnito.cz

Křehký závin

Křehký závin

Před podáváním ho nezapomeň pocukrovat.

Ingredience

500 g polohrubá mouka
300 ml mléko
100 ml olej
1 žloutek
42 g droždí
2 lžíce cukr
1 vanilkový cukr
tuk na potření
Náplň:
500 g jablka
trocha cukru a skořice

Postup přípravy

Z vlažného mléka, cukru a kvasnic uděláme kvásek. Do mísy prosejeme mouku, přidáme olej, žloutek, vanilkový cukr a přilijeme kvásek a těsto důkladně propracujeme vařečkou. Poté necháme 30 minut kynout.

Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly. Na pomoučeném vále rozválíme asi 1 cm silnou placku. Na ni dáme nastrouhaná jablka, posypeme je cukrem a skořicí. Srolujeme a položíme na vymazaný plech a potřeme tukem. V troubě předehřáté na
180 °C upečeme dozlatova.

Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.

Komentáře

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
Show Buttons
Hide Buttons