Před podáváním ho nezapomeň pocukrovat.
Ingredience
500 g polohrubá mouka
300 ml mléko
100 ml olej
1 žloutek
42 g droždí
2 lžíce cukr
1 vanilkový cukr
tuk na potření
Náplň:
500 g jablka
trocha cukru a skořice
Postup přípravy
Z vlažného mléka, cukru a kvasnic uděláme kvásek. Do mísy prosejeme mouku, přidáme olej, žloutek, vanilkový cukr a přilijeme kvásek a těsto důkladně propracujeme vařečkou. Poté necháme 30 minut kynout.
Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly. Na pomoučeném vále rozválíme asi 1 cm silnou placku. Na ni dáme nastrouhaná jablka, posypeme je cukrem a skořicí. Srolujeme a položíme na vymazaný plech a potřeme tukem. V troubě předehřáté na
180 °C upečeme dozlatova.
Komentáře
Doporučené recepty: