
Báječná pochoutka – kachní játra můžeš klidně nahradit i kuřecími.
Ingredience
4 kachní prsa (s kůží)
150 g kachní játra
2 rohlíky
2 snítky petrželka
1 lžička perníkové koření
sůl podle chuti
100 ml smetana
1 vejce
1 pomeranč
Bramborové dukátky:
750 g brambory
trocha soli
1 vejce
200 g hladká mouka
olej na smažení
Postup přípravy
Nejdříve si připravíme nádivku. Játra očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Rohlíky nakrájíme na malé kostičky, petrželku nasekáme. Játra orestujeme na oleji, přidáme perníkové koření, petrželku a rohlíky. Osolíme a promícháme. Zalijeme smetanou, promícháme a odstavíme. Vejce vmícháme do vychladlé směsi až před plněním.
Kachní prsa omyjeme a z jedné strany opatrně oddělíme kůži od masa. Osolíme na povrchu i maso pod kůží. Nádivku vkládáme do kapsy, do každé porce 2–3 lžíce. Vložíme do pekáče, obložíme oloupaným a nakrájeným pomerančem, podlijeme vodou a pečeme při 200 °C asi hodinu. V průběhu pečení několikrát polijeme vypečenou šťávou.
Brambory uvaříme ve slupce (nejlépe den předem) a necháme vychladnout. Oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Osolíme, smícháme s vejcem a moukou. Vypracujeme těsto, z kterého namočenýma rukama vytváříme malé placičky. Smažíme je na oleji z každé strany dozlatova.
Komentáře
Doporučené recepty: