
Sladko-kyselé kuře. Při přípravě mi pomáhala moje maminka, která se chtěla za každou cenu do vaření zapojit.
Ingredience
- 2 lžíce ocet
- 4-6 kuřecí prsa
- 2 cibule
- 1/4 hrnku cukr krupice
- 250 ml voda
- 1 lžíce hořčice
- 1 lžíce worcesterská omáčka
- 250 ml kečup
Postup přípravy
Prvních šest surovin smícháme na jemnou omáčku. Osolíme, opepříme a odložíme ji stranou. V pánvi na másle opečeme kuřecí maso z obou stran. Opečené maso pak vyjmeme z pánve a dáme stranou. V pánvi osmažíme cibuli, přilijeme omáčku a povaříme asi 10 minut. Do zapékací nádoby vložíme maso a polijeme omáčkou. Pečeme přikryté alobalem při 175 °C. Podáváme s bramborovou kaší nebo s rýží.
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.
Komentáře
Doporučené recepty: