Upeč je, a uvidíš, jak rychle zmizí ze stolu.
Ingredience
4 vejce
250 g cukr moučka
250 g máslo
1 tvaroh
250 g polohrubá mouka
1 kypřicí prášek
1 červené nebo růžové potravinářské barvivo
1 červená dortová želatina
jahody podle potřeby
Postup přípravy
1. Nejprve bílky oddělíme od žloutků. Poté žloutky utřeme s moučkovým cukrem a změklým máslem. Do této směsi zašleháme tvaroh a dále mouku smíchanou s kypřicím práškem.
2. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který lehce vmícháme do směsi. Asi tak 1/3 těsta obarvíme růžovou potravinářskou barvou (špetku barvy rozmícháme ve lžičce vody).
3. Trochu žlutého těsta naneseme lžící na dno bábovkových formiček a rozetřeme je do rohů. Pak na tuto vrstvu naneseme růžové těsto a nakonec zbytek žlutého těsta.
4. Pečeme při 150 °C‚ hlídáme troubu. Upečené bábovičky ihned vyklopíme a necháme vychladnout.
5. Zdobíme půlenými jahodami zbavenými stopek‚ které poléváme želatinou připravenou podle návodu na obalu.
Komentáře
Doporučené recepty: