Chcete být informováni o receptech od Ládi Hrušky?

Chcete od nás dostávat pravidelně recepty Ládi Hrušky?

Nebudeme Vám posílat žádný spam. Odběr recepty můžete kdykoliv v budoucnu odhlásit.

Shopnito.cz

Frankfurtská polévka

Frankfurtská polévka

Frankfurtská polévka. Polévka je základ. Tato může být i hlavní chod.

Ingredience

  • 50 g máslo
  • 1 cibule
  • 60 g mouka hladká
  • špetka paprika sladká mletá
  • špetka pepř
  • 1 l vývar hovězí
  • 1 párky
  • 200 ml mléko
  • hrst petržel nať

Postup přípravy
Na 2/3 dávky másla osmahneme dorůžova jemně nakrájenou cibuli‚ zasypeme ji moukou‚ připravíme světlou jíšku a do ní zamícháme papriku a pepř.
Jíšku za stálého prošlehávání metlou zalijeme vlažným vývarem‚ uvedeme do varu a vaříme nejméně 20 minut. Občas mícháme.
Ke konci varu přidáme mléko a ještě krátce povaříme. Při podávání přidáme na talíř na kolečka nakrájený‚ na zbytku másla osmažený párek a petrželku.

Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.

Komentáře

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
Show Buttons
Hide Buttons