Frankfurtská polévka. Polévka je základ. Tato může být i hlavní chod.
Ingredience
- 50 g máslo
- 1 cibule
- 60 g mouka hladká
- špetka paprika sladká mletá
- špetka pepř
- 1 l vývar hovězí
- 1 párky
- 200 ml mléko
- hrst petržel nať
Postup přípravy
Na 2/3 dávky másla osmahneme dorůžova jemně nakrájenou cibuli‚ zasypeme ji moukou‚ připravíme světlou jíšku a do ní zamícháme papriku a pepř.
Jíšku za stálého prošlehávání metlou zalijeme vlažným vývarem‚ uvedeme do varu a vaříme nejméně 20 minut. Občas mícháme.
Ke konci varu přidáme mléko a ještě krátce povaříme. Při podávání přidáme na talíř na kolečka nakrájený‚ na zbytku másla osmažený párek a petrželku.
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.
Komentáře
Doporučené recepty: