Tento skvělý recept mám od maminky svého přítele. Jídlo je zcela bezlepkové.
Ingredience
750 g vepřová kýta
sůl a pepř dle chuti
4 lžíce olej
100 g máslo
4 pórky
6 stroužků česnek
Postup přípravy
Vepřovou kýtu nakrájíme na tenké nudličky, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji orestujeme. Trochu podlijeme a dusíme doměkka.Mezitím v jiném hrnci podusíme na másle pórky – rozkrájené podélně a pokrájené na asi 1/2cm proužky – společně s česnekem pokrájeným nadrobno. Osolíme.
Jakmile jsou maso i pórek měkké, vše smícháme. Podle potřeby ochutíme solí a pepřem. Jako příloha je nejlepší rýže, můžeme však podávat i s čerstvým chlebem.
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.
Komentáře
Doporučené recepty: