
Láďa Hruška si připravil opravdovou lahůdku. Už jste někdy vyzkoušeli čokoládový pivní dort? Láďa Hruška vám poradí jak na jeho přípravu. A věřte, že se bude oblizovat celá rodina.
Ingredience
- hrnek černého piva (min. 18° alkoholu)
- 2 hrnky hladké mouky
- 2 hrnky hnědého cukru
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 3/4 hrnku kakaa
- 3 menší vejce
- kelímek zakysané smetany
- kostka másla
- špetka soli
- 2 tabulky čokolády
- kelímek smetany ke šlehání
- lžíce másla
Postup přípravy
- Dva hrnky hladké mouky smícháme s práčkem do pečivu, k tomu přidáme cukr a špetku soli.
- V hrnci si rozpustíme máslo, přidáme kakao a celé to zalijeme pivem. Vejce se zakysanou smetanou vyšleháme a přidáme do hrnce.
- Všechno promícháme a přidáme k mouce. Celé těsto prošleháme, abychom neměli hrudky a přelijeme do jiného hrnce, který jsme si vyložili namočeným, avšak řádně vyždímaným pečícím papírem (aby se nám upečený korpus lépe vyndával z hrnce). Pečeme hodinu a 15 minut na 170°C.
- Mezi tím dáme do hrnce kelímek smetany ke šlehání a jakmile bude mírně vařit, přidáme lžíci másla a dvě tabulky čokolády. Tím máme na dort připravnou polevu.
- Na upečeném dortu seřízneme vrchní část, na ořízlou stranu dáme další pečící papír, dort překlopíme a sejmem vrchní část pečícího papíru. Pak již jen stačí pivní dort potřít čokoládou a ozdobit dle vaší libosti.
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.
Komentáře
Doporučené recepty: