Jednoduché a skvělé lasagne po česku od Ládi Hrušky- tip od pražského šéfkuchaře
Ingredience na lasagne:
- 1 listové těsto
- 1 cibule
- 1 balíček mletého masa mix
- 1 rajčatový protlak
- sůl, pepř provensálské bylinky
- bešamel
- 1/4 másla, trochu hladké mouky, hrnek mléka
Postup na přípravu bešamelu:
Rozpustíme máslo, přidáme mouku a asi po třech minutách mléko. K tomu zamícháme polovinu nastrouhaného sýru. Bešamel vaříme deset minut a můžeme dosolit.
Listové těsto si rozválíme a rozdělíme na tři díly. Jeden dáme na spodek zapékací misky a rozprostřeme na něj třetinu masa, posypeme trochou sýru.
Přiložíme druhým plátem těsta a opět přidáme maso a strouhaný sýr. Posledním dílem těsta přikryjeme a na to dáme zbytek masa a vrchní vrstvu zalijeme bešamelem. Nahoru nasypeme zbytek sýru. Misku dáme do trouby na 180 stupňů přesně na půl hodiny.
Tak a máme hotova- tak co říkáte? Přejeme Vám dobrou chuť
Komentáře
Doporučené recepty: