Panenka se špenátem v peřince. Maso zůstane měkoučké a krásně šťavnaté.
Ingredience
- 200 g anglická slanina
- 1 cibule
- 3 stroužky česnek
- 200 g čerstvý listový špenát
- trocha soli a pepře
- hladká mouka na vál
- 250 g listové těsto
- 400 g vepřová panenka
- 1 vejce na potření
- na posypání sezamové semínko
Postup přípravy
Polovinu anglické slaniny nakrájíme na malé kousky a necháme rozpustit na suché pánvi. Přidáme nadrobno pokrájenou cibuli i česnek a krátce podusíme. Listy špenátu zbavíme tuhých stonků, omyjeme je, pokrájíme a přidáme na pánev. Krátce vše orestujeme, osolíme, opepříme a směs necháme vychladnout.
Krok2
Listové těsto vyválíme na plát, poklademe ho zbylými plátky anglické slaniny, na-
neseme špenátovou směs a položíme omyté a očištěné
maso. Vše zavineme, konce přehneme a přitiskneme k sobě, aby během pečení neunikala šťáva.
Závin na vrchu několikrát nařízneme, celý potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovým semínkem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 170 ° C asi 40 minut.
Komentáře
Doporučené recepty: