
Naše oblíbené nedělní jídlo.
Ingredience
500 g kuřecí prsa
podle chuti sůl, pepř a karí koření
200 g surimi tyčinky
trocha olivového oleje
350 g zeleninová směs Wok
podle potřeby solamyl
1 sklenka rybí nebo drůbeží vývar
1 pórek
300 ml smetana na vaření
Postup přípravy
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky‚ osolíme‚ opepříme a přidáme karí. Dobře promícháme a necháme alespoň hodinu odpočinout. Mezitím povaříme surimi tyčinky i s tenkým obalem‚ aby se nerozpadly. Necháme vychladnout a obal stáhneme.
Maso orestujeme na rozpáleném oleji ve wok pánvi. K měkkému masu přidáme zeleninu a osmahneme ji. Zaprášíme solamylem a rozředíme trochou vývaru nebo vody (omáčka by neměla být příliš řídká) a povaříme. Přidáme surimi tyčinky nakrájené na kousky i pórek nakrájený šikmým řezem na kolečka.
Promícháme a nakonec zjemníme smetanou. Ihned podáváme. Jako příloha se hodí dušená rýže.
Komentáře
Doporučené recepty: