
Francouzské jídlo, které stojí za vyzkoušení…
Ingredience
200 g slanina
1 cibule
500 g kysané zelí
400 ml bílé víno
1 bobkový list
trocha soli a pepře
podle chuti cukr a ocet
500 g brambory
400 g uzené maso
150 g šunková klobása
trocha oleje
Postup přípravy
Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky, vložíme do kastrolu a částečně rozškvaříme. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a zpěníme. Zelí překrájíme a vložíme k cibuli. Zalijeme vínem, přidáme bobkový list, osolíme, opepříme a dusíme doměkka. Podle chuti přidáme cukr a ocet. Přebytečnou tekutinu vydusíme.
Menší brambory omyjeme, vložíme do vroucí vody a uvaříme. Slijeme, zchladíme studenou vodou a potom i se slupkou nakrájíme na čtvrtky.
Uzené maso 30 minut povaříme. Vyjmeme a nakrájíme i s klobásou na tenké plátky. V pánvi na oleji orestujeme brambory. Pekáč vymažeme olejem a střídavě dáme zelí, uzené, klobásy a brambory. Osolíme a 30 minut zapékáme.
Komentáře
Doporučené recepty: