Tento dezert chutná opravdu výborně a stojí za to ho vyzkoušet.
Ingredience
5 ks vejce
špetka soli
5 lžic cukr krupice
5 lžic polohrubá mouka
1 lžíce kakao
na vysypání formy olej a mouka
Krém:
300 ml mléko
1 karamelový pudink
180 g máslo
2 lžíce cukr moučka
Dohotovení:
1 marcipán
kakaové zdobení
2 čokoládová kávová zrna
Postup přípravy
Bílky ušleháme se špetkou soli dotuha. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, postupně vmícháme mouku a kakao. Nakonec přidáme bílkový sníh.Kulatou formu o průměru asi 16 cm vymažeme olejem a vysypeme moukou a nalijeme polovinu těsta. Upečeme piškot, opatrně vyklopíme, opět vymažeme a vysypeme moukou, nalijeme druhou polovinu těsta a opět upečeme.
V mléce uvaříme pudink a necháme ho vychladnout.Změklé máslo ušleháme s cukrem a všleháme pudink.
Vychladlé korpusy prokrojíme, potřeme vrstvou krému a opět přiklopíme. Jeden bude sloužit jako hlava, z druhého vykrojíme uši a ze zbytku uděláme mašli. Okraje potřeme slabou vrstvou krému, posypeme kakaovým zdobením a z marcipánu vytvoříme jednotlivé části. Z kávových zrn vytvoříme oči.
Komentáře
Doporučené recepty: