Chcete být informováni o receptech od Ládi Hrušky?

Chcete od nás dostávat pravidelně recepty Ládi Hrušky?

Nebudeme Vám posílat žádný spam. Odběr recepty můžete kdykoliv v budoucnu odhlásit.

Shopnito.cz

Zaječí dortík

Zaječí dortík

Tento dezert chutná opravdu výborně a stojí za to ho vyzkoušet.

Ingredience

5 ks vejce
špetka soli
5 lžic cukr krupice
5 lžic polohrubá mouka
1 lžíce kakao
na vysypání formy olej a mouka

Krém:
300 ml mléko
1 karamelový pudink
180 g máslo
2 lžíce cukr moučka

Dohotovení:
1 marcipán
kakaové zdobení
2 čokoládová kávová zrna

Postup přípravy

Bílky ušleháme se špetkou soli dotuha. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, postupně vmícháme mouku a kakao. Nakonec přidáme bílkový sníh.Kulatou formu o průměru asi 16 cm vymažeme olejem a vysypeme moukou a nalijeme polovinu těsta. Upečeme piškot, opatrně vyklopíme, opět vymažeme a vysypeme moukou, nalijeme druhou polovinu těsta a opět upečeme.

V mléce uvaříme pudink a necháme ho vychladnout.Změklé máslo ušleháme s cukrem a všleháme pudink.

Vychladlé korpusy prokrojíme, potřeme vrstvou krému a opět přiklopíme. Jeden bude sloužit jako hlava, z druhého vykrojíme uši a ze zbytku uděláme mašli. Okraje potřeme slabou vrstvou krému, posypeme kakaovým zdobením a z marcipánu vytvoříme jednotlivé části. Z kávových zrn vytvoříme oči.

Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.

Komentáře

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
Show Buttons
Hide Buttons