Rebarbora se dá koupit už od března.
Ingredience
100-150 ml mléko
70 g cukr krupice
300 g polohrubá mouka
20 g droždí
130 g máslo
2 vejce
špetka soli
500 g rebarbora
50 g cukr moučka
1 vanilkový cukr
Postup přípravy
Ve vlažném mléce rozmícháme lžičku cukru, lžíci mouky a droždí a necháme vzejít kvásek. Změklý tuk utřeme se zbylým cukrem a žloutky, přidáme mouku se solí a vzešlý kvásek a vypracujeme vláčné těsto, které necháme hodinu kynout.
Těsto rozválíme na plech nebo do koláčové formy a necháme ještě chvilku kynout. Pak je posypeme oloupanou rebarborou a upečeme. Z bílků ušleháme sníh, zašleháme cukry, naneseme na koláč a zapečeme.
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.
Komentáře
Doporučené recepty: