Pikantní polévka tě pořádně protáhne. Na rýmu hned zapomeneš.
Ingredience
1 lžička kmín
2 lžíce olej
500 g mrkev nahrubo nastrouhaná
140 g čočka červená
1 l vývar zeleninový
sůl a pepř podle chuti
1 ks chilli paprička mletá
na ozdobu nať z celeru řapíkatého
8 krajíců toustový chléb celozrnný
2 lžíce máslo
Postup přípravy
Kmín opražíme nasucho, přidáme olej, nahrubo nastrouhanou mrkev a opranou červenou čočku. Vše zalijeme zeleninovým vývarem, ochutíme solí a pepřem. Vaříme na mírném stupni asi 20 minut.
Polévku rozmixujeme, ochutíme mletými chilli pa-pričkami a pokrájenou natí z řapíkatého celeru.
Toastový chléb nakrájíme, osmahneme na másle, osolíme a podáváme v polévce.
TIP: Chuť polévky můžeš také ozvláštnit přidáním špetky mletého zázvoru nebo karí koření. Každou porci lze ještě dozdobit lžičkou zakysané smetany.
Komentáře
Doporučené recepty: