Pivní guláš. Jako nápoj k němu samozřejmě patří pivo.
Ingredience
Hlavní suroviny
- 400g vykostěné králičí maso
- dle ptřeby sůl
- 8 stroužků česnek
- 4 středně velká žlutá cibule (cca 100g)
- 120g vepřové škvařené sádlo
- 3 lžíce kmín
- 120g rajský protlak
- 50g mletá sladká paprika
- 1 lžička pepř
- 1 lžíčka mleté chilli
- 400ml tmavé pivo
- 4 polévkové lžíce hladká mouk
Ozdoba
- dle potřeby červená cibule
Postup přípravy
Kousky vykostěného masa vložíme do mísy, posypeme dvěma lžičkami soli a prolisujeme na ně stroužky česneku. Vše důkladně promícháme. Mísu s masem přikryjeme a vložíme alespoň na dvanáct hodin do lednice.
Cibule rozkrájíme nadrobno. V hrnci necháme rozpustit 120 g sádla. Jakmile se řádně rozpálí, nasypeme na ně tři polévkové lžíce kmínu a minutu necháme bez míchání pražit. Pak přidáme pokrájenou cibuli a za občasného míchání ji osmažíme dozlatova. Přidáme rajský protlak a vsypeme mletou červenou papriku, mletý pepř a chilli. Za stálého míchání směs ještě tři minuty prohříváme.
Do prohřátého základu vyklopíme obsah mísy s naloženým masem. Za stálého míchání pět minut restujeme. Následně do hrnce nalijeme vychlazený tmavý ležák. Přivedeme k varu a vaříme na mírném plameni zhruba dvacet minut.
Dolijeme 300 ml vody a za občasného míchání opět přivedeme k varu. Mezitím rozmícháme čtyři polévkové lžíce hladké mouky s 200 ml vody a vlijeme přes sítko do guláše. Za stálého míchání pět minut vaříme. Ozdobíme čer-venou cibulí a podáváme s knedlíky nebo chlebem.
Komentáře
Doporučené recepty: