Rohlíkové knedlíky.Naučila mě je babička. Příprava je snadná.
Ingredience
- 7 rohlík starší
- 500 ml mléko
- špetka sůl
- 2 vejce
- 200 g mouka hrubá
Postup přípravy
Rohlíky nakrájíme na kostičky a v míse je zalijeme horkým mlékem. Necháme je asi 1/2 hodiny stát, aby se dobře nasákly.
Potom směs osolíme, přidáme obě celá vejce a mouku. Vše smícháme.
Mokrýma rukama tvarujeme koule, ze 7 rohlíků je jich asi sedm. Ty pak vkládáme do vroucí vody.
Knedlíky vaříme přibližně 15–20 minut. Po vytažení hned každý rozkrojíme na půl. Vhodné jsou jako příloha k různým omáčkám nebo k dušenému zelí.
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.
Komentáře
Doporučené recepty: