Thajská polévka s nudlemi Servíruj ji ve stylových miskách.
Ingredience
- 150 g nudle thajské
- 4 lžíce mouka hladká
- 20 ml olej na smažení
- 4 cibulka jarní
- 100 g krevety
- 1 mrkev
- 1 lžička vegeta
- špetka sůl
- špetka pepř
- špetka chilli
- 2 vejce
Postup přípravy
Instantní nudle zalijeme vroucí vodou. Až změknou, vodu slijeme a nudle necháme okapat.
Oschlé je zlehka obalíme v hladké mouce, smažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Osmažené vyjmeme na talíř.
Polévku vaříme ve větším hrnci, zelenou část z jarní cibulky nakrájíme na kousíčky, bílou na větší kusy. Přihodíme krevety, na silnější nudličky nakrájenou mrkev. Po chvilce zalijeme 1 litrem vody.
Ochutíme solí, pepřem, vegetou a chilli podle vlastní potřeby. Nakonec do polévky rozklepneme 2 celá vejce. Zamícháme ale až za chviličku, aby se vajíčka úplně neroztrhala.
Podáváme se smaženými nudlemi a čerstvě nasekanou petrželkou.
TIP: Kup dvě thajské instantní polévky a použij z nich pouze nudle.
Komentáře
Doporučené recepty: