K odpolední kávě jsou prostě ideální.
Ingredience
Těsto:
3 vejce
160 g cukr krupice
100 ml olej
200 ml vlažná voda
300 g hladká mouka
1 kypřicí prášek
2 lžíce kakao
Náplň:
250 g máslo
500 g polotučný tvaroh
200 g cukr moučka
Na dohotovení:
2-3 ks pomeranč
500 ml pomerančový džus
1 vanilkový cukr
1 vanilkový pudink
Postup přípravy
Vejce vyšleháme s cukrem. Postupně zašleháme olej, vodu a hladkou mouku smíchanou s kypřicím práškem a kakaem.Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme při 180 °C 25–30 minut.
Změklé máslo utřeme s tvarohem a moučkovým cukrem do hladkého krému. Krémem potřeme vychladlý korpus. Pomeranče zbavíme slupek a nakrájíme na kolečka a naklademe na krém.
Dvě třetiny džusu nalijeme do kastrolu, rozpustíme vanilkový cukr a přivedeme k varu. Ve zbývající třetině džusu rozmícháme pudink a nalijeme k horkému džusu. Dvě minuty mícháme, až poleva zhoustne. Horkou polevou polijeme moučník a necháme v lednici odležet do druhého dne.
Komentáře
Doporučené recepty: