Hermelín s brusinkami- Tahle pochoutka prostě nemá chybu.
Ingredience
- 2 hermelín
- 2 plátky česnekový bok
- 2 plátky kladenka
- 1 menší pálivá klobása
- 2 lžičky brusinky
- 2 lžičky nasekaná petrželka
- 1 stroužek česnek
- špetka sůl
- 1 menší cibule
- 4 snítky tymián
- 1 sterilovaná kapie
- 2 bobkový list
- podle potřeby slunečnicový olej
Postup přípravy
Hermelíny podélně rozkrojíme. Na dva díly položíme po jednom plátku česnekového boku, kladenky a několik koleček klobásy, přidáme brusinky a posypeme petrželkou.
Druhé dva díly potřeme rozetřeným česnekem se solí, přidáme kolečko cibule a snítky tymiánu. Díly opět spojíme k sobě, přitiskneme a takto připravené je vložíme do přiměřeně velké nádobky (sklenice či misky s víkem), přidáme ještě plátky cibule, sterilovanou kapii a bobkové listy. Vše zalijeme slunečnicovým olejem tak, aby byly hermelíny zcela ponořené, a nádobku uzavřeme.
Dáme do chladničky asi na 3 dny rozležet. Před podáváním necháme asi hodinu při pokojové teplotě, aby chuť sýru pěkně vynikla.
Komentáře
Doporučené recepty: