Chcete být informováni o receptech od Ládi Hrušky?

Chcete od nás dostávat pravidelně recepty Ládi Hrušky?

Nebudeme Vám posílat žádný spam. Odběr recepty můžete kdykoliv v budoucnu odhlásit.

Shopnito.cz

Pečená vepřová plec prošpikovaná mladým česnekem

veprovaplecscesnekem Pečená vepřová plec prošpikovaná mladým česnekem

Pečená vepřová plec prošpikovaná mladým česnekem.Česnek a vepřové, to je souznění chuti.

Ingredience

  • 1,3 kg vepřová plec s kostí a kůží (příčný řez vysoký 4 cm)
  • 3 palice mladý čerstvý česnek
  • 2 karotky
  • 2 ks mladá petržel
  • 3 lístky libeček
  • dle chuti a potřeby sůl, pepř, mletý kmín,
  • vývar,
  • slunečnicový olej,
  • hladká mouka
  • 2 střední cibule

Postup přípravy
Plát vepřové plece očistíme od případných úlomků kostí. Maso z obou stran prošpikujeme stroužky mladého česneku a velmi vydatně osolíme, opepříme a okmínujeme. Takto připravený plát masa velmi zprudka opečeme na slunečnicovém oleji do zlatavé barvy.
Na výpeku z masa orestujeme nahrubo nakrájenou cibuli, mrkev a petržel. Orestované maso i se zeleninou přendáme do litinového hrnce a podlijeme vývarem. Pod pokličkou litinového hrnce „táhneme“ v troubě při střední teplotě nejlépe 3 hodiny.
Každou hodinu zkontrolujeme a je-li potřeba, dolijeme vodou. Maso po upečení vyjmeme a udržujeme teplé. Velmi silný masovo-zeleninový výpek i se zeleninou propasírujeme a následně jen velmi lehce zahustíme troškou hladké mouky a 10 minut provaříme.
Maso porcujeme tzv. trháním – neboť je opravdu velmi měkké. Výbornou přílohou je vařený brambor s čerstvě sekanou pažitkou.

Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.

Komentáře


Doporučené recepty:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
Show Buttons
Hide Buttons