Hodí se na sváteční stůl, ale oceníš ho i jako výbornou lehkou večeři ve všední den.
Ingredience
200 g kuřecí nebo krůtí prsa
sůl podle potřeby
1/2 ks celerová bulva
1 lžíce ocet
1 žlutá paprika
1 červená paprika
2 stonky řapíkatý celer
2-3 cm čerstvý zázvor
1 lžíce dijonská hořčice
1 lžíce olivový olej
šťáva z 1/2 citronu
200 ml zakysaná smetana
Postup přípravy
Drůbeží maso vaříme v osolené vodě doměkka, trvá to asi 30 minut. Maso necháme vychladnout a potom je nakrájíme na kostičky.
Celer očistíme a nastrouháme na hrubé straně struhadla a povaříme 10 minut v osolené vodě, do které jsme přidali lžíci octa. Pak ho slijeme přes síto a také necháme vychladnout.
Papriky a řapíkatý celer nakrájíme na menší kousky. Zázvor oloupeme a nastrouháme na jemné straně struhadla. V míse promícháme maso, zeleninu a zázvor.
V misce smícháme dijonskou hořčici s olivovým olejem, citronovou šťávou, přidáme smetanu a zálivku vlijeme do mísy k salátu. Pořádně promícháme, podle chuti můžeme ještě dosolit.
Hotový salát necháme odležet v ledničce, nejlepší je druhý den. Podáváme s celozrnným pečivem.
Komentáře
Doporučené recepty: