Chcete být informováni o receptech od Ládi Hrušky?

Chcete od nás dostávat pravidelně recepty Ládi Hrušky?

Nebudeme Vám posílat žádný spam. Odběr recepty můžete kdykoliv v budoucnu odhlásit.

Shopnito.cz

Drůbeží salát s celerem a zázvorem

Drůbeží salát s celerem a zázvorem

Hodí se na sváteční stůl, ale oceníš ho i jako výbornou lehkou večeři ve všední den.

Ingredience

200 g kuřecí nebo krůtí prsa
sůl podle potřeby
1/2 ks celerová bulva
1 lžíce ocet
1 žlutá paprika
1 červená paprika
2 stonky řapíkatý celer
2-3 cm čerstvý zázvor
1 lžíce dijonská hořčice
1 lžíce olivový olej
šťáva z 1/2 citronu
200 ml zakysaná smetana

Postup přípravy

Drůbeží maso vaříme v osolené vodě doměkka, trvá to asi 30 minut. Maso necháme vychladnout a potom je nakrájíme na kostičky.

Celer očistíme a nastrouháme na hrubé straně struhadla a povaříme 10 minut v osolené vodě, do které jsme přidali lžíci octa. Pak ho slijeme přes síto a také necháme vychladnout.

Papriky a řapíkatý celer nakrájíme na menší kousky. Zázvor oloupeme a nastrouháme na jemné straně struhadla. V míse promícháme maso, zeleninu a zázvor.

V misce smícháme dijonskou hořčici s olivovým olejem, citronovou šťávou, přidáme smetanu a zálivku vlijeme do mísy k salátu. Pořádně promícháme, podle chuti můžeme ještě dosolit.

Hotový salát necháme odležet v ledničce, nejlepší je druhý den. Podáváme s celozrnným pečivem.

Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.

Komentáře

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
Show Buttons
Hide Buttons