Metrový koláč.Je to chutný‚ laciný koláč, kterého je dost.
Ingredience
Těsto:
- 4 vejce
- 10 lžic olej
- 8 lžic teplá voda
- 1/2 prášek do pečiva
- 2 lžíce kakao
- 260 g cukr moučkový
- 260 g mouka hladká
Náplň:
- 3 lžíce rum
- 1 krémový prášek Zlatý klas
- 500 ml mléko
- 1 cukr vanilkový
- 250 g máslo
- 120 g cukr moučkový
- 100 g čokoláda na vaření
Postup přípravy
Žloutky smícháme s cukrem‚ přidáme vodu, olej a mouku s práškem do pečiva. Pak vmícháme sníh z bílků. Těsto rozdělíme na dvě části, jednu přibarvíme kakaem. Pečeme ve 2 formách.
Z mléka‚ vanilkového cukru a Zlatého klasu uvaříme krém. Máslo s cukrem smícháme a přidáme do vychladlého krému, ochutíme rumem.
Piškot krájíme na řezy, potíráme krémem a střídáme bílý a tmavý plát. I povrch natřeme krémem a polijeme čokoládou. Krájíme šikmo.
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.
Komentáře
Doporučené recepty: