Chcete být informováni o receptech od Ládi Hrušky?

Chcete od nás dostávat pravidelně recepty Ládi Hrušky?

Nebudeme Vám posílat žádný spam. Odběr recepty můžete kdykoliv v budoucnu odhlásit.

Shopnito.cz

Losos s černou čočkou

488_1458072769_Losos s cernou cockou_newsthumb_610 Losos s černou čočkou

Černá čočka se k rybě hodí nejlépe. Je drobnější a má zajímavou zemitou chuť.

Ingredience

několik kuliček nové koření a celý pepř
2 ks bobkový list
1 snítka rozmarýn
150 g černá čočka
1 cibule
1 stroužek česnek
1 stonek řapíkatý celer
50 g pórek (asi 10 cm)
1 mrkev
trocha olivového oleje
1 lžíce balsamikový ocet
1 rajče
trocha soli a bílého pepře
1 svazek pažitka
2 plátky losos

Postup přípravy

Několik kuliček nového koření, celého pepře, bobkové listy a trochu rozmarýnu svážeme do plátýnka a dáme vařit společně s čočkou. Vody dáme asi o 1 cm více než čočky, zatím nesolíme. Vaříme dle chuti na skus nebo doměkka, ale ne déle než 30 minut, až čočka vstřebá tekutinu.

Cibuli, česnek, celer, pórek a mrkev nakrájíme nadrobno a společně orestujeme na olivovém oleji. Do základu přidáme lžíci balsamikového octa. Přidáme uvařenou čočku, rajče nakrájené na malé kousky, osolíme, promícháme a necháme 5 minut společně prohřát. Nakonec vmícháme nasekanou pažitku.

Plátky lososa osolíme a opepříme bílým pepřem. Opékáme na olivovém oleji ze všech stran dozlatova, nejdříve stranu s kůží.

Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.

Komentáře


Doporučené recepty:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
Show Buttons
Hide Buttons