Chcete být informováni o receptech od Ládi Hrušky?

Chcete od nás dostávat pravidelně recepty Ládi Hrušky?

Nebudeme Vám posílat žádný spam. Odběr recepty můžete kdykoliv v budoucnu odhlásit.

Shopnito.cz

Tvarohové hřebeny

Tvarohové hřebeny

Pokud těsto zaděláš v pekárně, ušetříš si čas i práci.

Ingredience

2 hrnky hladká mouka
2 hrnky polohrubá mouka
1 hrnek cukr krystal
125 g rozpuštěná hera
2 ks vanilkový cukr
2 žloutky + 1 vejce na potření
3/4 droždí
1,5 hrnku mléko

Náplň:
250 g měkký tvaroh
2 lžíce pudinkový prášek
cukr dle chuti
trocha mléka

Postup přípravy

Pokud zaděláváme těsto v domácí pekárně, dáme nejdřív tekuté, potom suché suroviny v tomto pořadí: mléko, hera, vejce, mouky, cukr a droždí.

Pokud těsto zpracováváme ručně, postupujeme klasicky: zaděláme kvásek (droždí, 2 lžíce cukru, vlažné mléko a 2 lžíce mouky) a necháme ho vzejít v teple.V míse smícháme mouky, cukry, heru, žloutek a přidáme vykynutý kvásek. Poté necháme těsto vykynout asi 1 hodinu na teplém místě.

Z vykynutého těsta na vále vyválíme placku, ze které vykrájíme obdélníčky. Půl každého obdélníčku natřeme náplní smíchanou z tvarohu, pudinkového prášku, cukru a trochy mléka. Přehneme ho na délku, spojené kraje nožem nařízneme do jedné třetiny a ohneme do obloučku. Tak vytvoříme hřeben.

Hřebeny dáme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a necháme ještě 10 minut kynout. Pečeme při 180 °C asi 15 minut. Po vychladnutí můžeme posypat cukrem.

Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.

Komentáře

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
Show Buttons
Hide Buttons