Chcete být informováni o receptech od Ládi Hrušky?

Chcete od nás dostávat pravidelně recepty Ládi Hrušky?

Nebudeme Vám posílat žádný spam. Odběr recepty můžete kdykoliv v budoucnu odhlásit.

Shopnito.cz

Kachní prsa s perníkovou nádivkou

488_1449173126_Kachni%20prsa%20s%20pernikovou%20nadivkou_newsthumb_610 Kachní prsa s perníkovou nádivkou

Báječná pochoutka – kachní játra můžeš klidně nahradit i kuřecími.

Ingredience

4 kachní prsa (s kůží)
150 g kachní játra
2 rohlíky
2 snítky petrželka
1 lžička perníkové koření
sůl podle chuti
100 ml smetana
1 vejce
1 pomeranč
Bramborové dukátky:
750 g brambory
trocha soli
1 vejce
200 g hladká mouka
olej na smažení

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme nádivku. Játra očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Rohlíky nakrájíme na malé kostičky, petrželku nasekáme. Játra orestujeme na oleji, přidáme perníkové koření, petrželku a rohlíky. Osolíme a promícháme. Zalijeme smetanou, promícháme a odstavíme. Vejce vmícháme do vychladlé směsi až před plněním.

Kachní prsa omyjeme a z jedné strany opatrně oddělíme kůži od masa. Osolíme na povrchu i maso pod kůží. Nádivku vkládáme do kapsy, do každé porce 2–3 lžíce. Vložíme do pekáče, obložíme oloupaným a nakrájeným pomerančem, podlijeme vodou a pečeme při 200 °C asi hodinu. V průběhu pečení několikrát polijeme vypečenou šťávou.

Brambory uvaříme ve slupce (nejlépe den předem) a necháme vychladnout. Oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Osolíme, smícháme s vejcem a moukou. Vypracujeme těsto, z kterého namočenýma rukama vytváříme malé placičky. Smažíme je na oleji z každé strany dozlatova.

Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.

Komentáře


Doporučené recepty:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
Show Buttons
Hide Buttons