Cikánské řízečky- výborný a levný oběd.
Ingredience
- 400 g brambory
- 2 ks malá cibule
- 1 lžička kari
- 300 g kuřecí řízky
- 1/3 kostky máslo na kaši
- 1/3 hrnku mléko na kaši
- každá po 1 lžičce mletá paprika pálivá + sladká
- olej
- pepř
- 2 lžičky sójová omáčka
- 5 lžic solamyl
- 3 – 4 ks vejce
- 2 lžičky worcestrová omáčka
Postup přípravy
Kuřecí maso omyjeme, nakrájíme na proužky a pokapeme worcestrovou a sojovou omáčkou. Osolíme, opepříme, okořeníme zbylým kořením, zamícháme a necháme 30 minut odstát v lednici. Cibuli nakrájíme na půlkolečka a ve skleničce rozšleháme vejce.
K odleželému masu přidáme cibuli, vejce a po lžících přisypáváme solamyl, aby nám vznikla hustá hmota, z které můžeme tvarovat placičky. Na rozpáleném oleji pečeme dozlatova. Obracíme opatrně, aby se nám nerozpadly.
Uvařené brambory zcedíme a rozmačkáme, přidáme 1/3 másla a 1/3 hrníčku mléka a vyšleháme do kaše.
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.
Komentáře
Doporučené recepty: