Zapečené celerové chlebíčky. Výborné jsou například k bílému vínu, po zapečení jsou krásně křupavé.
Ingredience
- 100 g celer
- 120 g tvrdý sýr
- 1 lžička grilovací koření
- sůl podle chuti
- 1 bílá veka
- 60 g máslo
- 1 hrst mandlové lupínky
- na ozdobu čerstvá petrželka
Postup přípravy
-
Celer očistíme a najemno nastrouháme, stejně tak tvrdý sýr. Oboje smícháme v míse, přidáme grilovací koření a podle chuti dosolíme.
-
Bílou veku nakrájíme na plátky, potřeme máslem a celerovou směsí.
-
Zbytek másla rozpustíme například v mikrovlnné troubě a chlebíčky jím pokapeme. Na závěr je posypeme mandlovými lupínky.
-
Na plech položíme kus pečicího papíru a na něj vyskládáme celerové chlebíčky. Zapečeme v troubě po dobu zhruba 10 až 15 minut.
-
Zapečené celerové chlebíčky podáváme ještě teplé, povrch ozdobíme snítkou zelené petrželky.
Komentáře
Doporučené recepty: