Chcete být informováni o receptech od Ládi Hrušky?

Chcete od nás dostávat pravidelně recepty Ládi Hrušky?

Nebudeme Vám posílat žádný spam. Odběr recepty můžete kdykoliv v budoucnu odhlásit.

Shopnito.cz

Brazilské kuře

Brazilské kuře Brazilské kuře

Brazilské kuře. Šťavnaté masíčko spolu se zeleninou chutná božsky. Toto jídlo hýří barvami stejně jako šaty tanečnic samby. Ještě sklenička bílého rumu a atmosféra je dokonalá.

Ingredience

  • 500 g kuřecí stehna
  • 200 ml vývar slepičí
  • 3 stroužky česnek
  • 1 citrón
  • 1 lžička kurkuma
  • 1 cibule
  • 50 g kukuřice
  • 2 lžíce protlak rajčatový
  • 3 lžíce olej olivový
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř

 

Postup přípravy

  1. krok1Kuřecí maso opláchneme pod studenou tekoucí vodou a důkladně osušíme papírovým ubrouskem. Na velké pánvi rozehřejeme olej, přidáme jeden utřený stroužek česneku, lžičku mleté kurkumy, pepř a cibuli. Vše restujeme, dokud směs nezezlátne.
  2. krok2Orestovanou směs přendáme do pekáčku společně s kuřecím masem a dáme péct do předehřáté trouby. Jakmile kuřecí maso začne zlátnout, přilijeme do pekáčku slepičí vývar, přidáme protlak a vše promícháme.
  3. krok3Dále do pekáče k masu ­přidáme tři plátky citronu (nezapomeneme ho důkladně vydrhnout kartáčkem a opláchnout pod vodou), kukuřici, plátky česneku a podle potřeby ještě špetku soli. Potom pekáč opět vrátíme do trouby a kuře necháme ještě 10–15 minut dodělat.
  4. Hotové jídlo podáváme podle chuti s bílým pečivem nebo s rýží.

    TIP: Ještě na talíři můžeme brazilské kuřátko posypat pokrájenou čerstvou bazalkou.

Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.

Komentáře


Doporučené recepty:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
Show Buttons
Hide Buttons