Připravuji ji podle starého osvědčeného receptu.
Ingredience
2 lžíce suché hřiby nebo jiné houby
na tmavší jíšku máslo a hladká mouka
mléko dle potřeby
1,25 l voda
sůl podle potřeby
trocha houbového koření
trocha kmínu
2 vejce uvařená natvrdo
popřípadě brambory
Postup přípravy
1. Suché houby namočíme nejlépe přes noc do studené vody, pak je přes sítko scedíme a pokrájíme na drobnější kousky. Ve vhodném hrnci připravíme z mouky a másla tmavou jíšku, kterou zalijeme mlékem, přidáme vodu, houby, dochutíme solí, houbovým kořením, kmínem a polévku vaříme, dokud nejsou houby měkké. Do polévky můžeme přidat i nakrájené brambory.
2. Ozdobíme vejcem a podáváme s čerstvým pečivem. Jako vložku můžeme použít také kostičky chleba opečené na másle nebo na oleji.
Komentáře
Doporučené recepty: