
Další chutný recept si připravil Láďa Hruška. Vaječná tlačenka zachutná všem vyznavačům různých aspikových pokrmů. Její příprava není složitá. Co k ní budeme potřebovat?
Ingredience
- 2 balíčky krájeného šunkového salámu (200 g)
- 6 natvrdo uvařených vajec
- 1 sklenice sterilované zeleniny (Moravanka)
- 1 sklenička majolky (250 g)
- 1 sáček práškové želatiny na aspiky
Postup přípravy
- Sterilovanou zeleninu zcedíme (nálev nevyléváme!) a větší části nakrájíme na kostičky, stejně tak vejce a šunkový salám.
- Nálev ze zeleniny slijeme do hrnce, vsypeme do něj prášek želatiny a necháme dvě hodiny bobtnat.
- Poté hmotu přihřejeme, ale jen do doby, než se vše rozpustí, rozhodně nesmí dojít k varu!
- Ostatní ingredience přisypeme do rozpuštěné hmoty a hezky promícháme. Podle chuti můžete ještě okořenit.
- Hotovou směs vlijeme do bábovkové formy nebo do formy na srnčí hřbet a dáme ztuhnout do lednice.
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.
Komentáře
Doporučené recepty: