Srdíčka z kakaa dodají dezertu šmrnc.
Ingredience
Piškot:
5 ks vejce
špetka soli
5 lžic cukr krupice
5 lžic polohrubá mouka
2 lžíce kakao
Krém:
250 g ricotta
250 ml smetana ke šlehání
100 g zakysaná smetana
100 g cukr moučka
1 želatina v plátcích
1 větší hrnek maliny
2 lžíce malinová marmeláda
na posypání kakao v prášku
Postup přípravy
Bílky ušleháme se špetkou soli na tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem, přidáme mouku, kakao a nakonec do těsta vmícháme sníh. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě při 180 °C asi 12 minut. Po upečení opatrně stáhneme pečicí papír a piškot necháme vychladnout.
Ricottu smícháme s ušlehanou šlehačkou, zakysanou smetanou a moučkovým cukrem. Želatinové plátky připravíme podle návodu a pak rozpuštěnou želatinu vmícháme do připraveného smetanového krému. Nakonec vmícháme maliny.
Piškot potřeme slabou vrstvou marmelády a rozetřeme krém. Takto necháme ztuhnout v lednici nejlépe do druhého dne. Před podáváním posypeme práškovým kakaem.
Komentáře
Doporučené recepty: