Chcete být informováni o receptech od Ládi Hrušky?

Chcete od nás dostávat pravidelně recepty Ládi Hrušky?

Nebudeme Vám posílat žádný spam. Odběr recepty můžete kdykoliv v budoucnu odhlásit.

Shopnito.cz

Malinové kostky s ricottou

Malinové kostky s ricottou

Srdíčka z kakaa dodají dezertu šmrnc.

Ingredience

Piškot:
5 ks vejce
špetka soli
5 lžic cukr krupice
5 lžic polohrubá mouka
2 lžíce kakao

Krém:
250 g ricotta
250 ml smetana ke šlehání
100 g zakysaná smetana
100 g cukr moučka
1 želatina v plátcích
1 větší hrnek maliny
2 lžíce malinová marmeláda
na posypání kakao v prášku

Postup přípravy

Bílky ušleháme se špetkou soli na tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem, přidáme mouku, kakao a nakonec do těsta vmícháme sníh. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě při 180 °C asi 12 minut. Po upečení opatrně stáhneme pečicí papír a piškot necháme vychladnout.

Ricottu smícháme s ušlehanou šlehačkou, zakysanou smetanou a moučkovým cukrem. Želatinové plátky připravíme podle návodu a pak rozpuštěnou želatinu vmícháme do připraveného smetanového krému. Nakonec vmícháme maliny.

Piškot potřeme slabou vrstvou marmelády a rozetřeme krém. Takto necháme ztuhnout v lednici nejlépe do druhého dne. Před podáváním posypeme práškovým kakaem.

Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.

Komentáře

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
Show Buttons
Hide Buttons