Saké je japonsky losos i víno.
Ingredience
150 g krátkozrnná rýže natural
pasta miso
trocha sezamového oleje
1 menší cibule
1 šálek saké
200 g losos
oříšek másla
sezamová semínka
vločky nori řasy
Postup přípravy
Rýži uvaříme al dente. Z miso pasty připravíme polévku: rozmícháme 1 lžíci v 50 ml vody, pak přilijeme ještě 200 ml vroucí vody.
Na oleji osmahneme cibuli, přidáme rýži, krátce osmahneme, přilijeme saké a po chvíli tolik miso polévky, aby byla rýže ponořená. Vložíme kousky rybího masa a vaříme, dokud rýže miso nevstřebá. Podle potřeby přiléváme další. Servírujeme s kouskem másla, posypané sezamem a řasou nori.
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.
Komentáře
Doporučené recepty: