Jahodové croissanty.Vždycky jich peču hodně, aby nějaké zbyly dětem ke svačině do školy. Ale nikdy se mi to nepodaří – snědí se hned.
Ingredience
- 500 g listové těsto
- 200 g jahodová marmeláda
- 1ks vejce
- 100 g plátky loupaných mandlí
- na posypání hladká mouka
Postup přípravy
-
Pracovní plochu zlehka poprášíme hladkou moukou, balíček těsta rozválíme na tenký plát (delší, obdélníkový). Z plátu ostrým nožem vyřízneme vysoké trojúhelníky (o stranách zhruba 10 cm, 20 cm a 20 cm).
-
Jahodovou (nebo jinou oblíbenou) marmeládu namažeme na 2/3 třetiny těsta. Namazaný trojúhelník pomalu zavineme od nejširšího konce k nejtenčímu, přendáme na plech vyložený pečicím papírem.
-
Zabalené rohlíčky pečlivě potřeme našlehaným vejcem a nakonec posypeme plátky mandliček.
-
Takto připravené croissanty vkládáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 200 °C asi 10–15 minut, dokud rohlíčky nezezlátnou a krásně se nenafouknou.
-
Po upečení je necháme zchladnout. Výborné jsou s horkým kakaem.
TIP: Croissanty můžeš celé polít čokoládovou polevou nebo do ní namočit jen konečky.
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.
Komentáře
Doporučené recepty: