
Tentokrát si Láďa Hruška vzal na mušku francouzské bagety – tedy pečivo, které má v našich končinách pořád nádech nadstandartu.
Ingredience na francouzské bagety
- 2 a 1/2 hrnku hladké mouky
- sáček instantního droždí
- hrnek vlažné vody
- lžička soli
Postup francouzské bagety
- Zpracujte ze surovin hladké těsto a nechte hodinu kynout
- Rozdělte na dvě části a vytavrujte bagety
- Nechte ještě půlhodiny odpočívat pod utěrkou a poté na několika místech nařízněte do poloviny tloušťky
- Uložte na plech a do vyhřáté trouby na 230. Do trouby vlijte půl hrnku vody aby se vytvořila pára. Zavřete dvířka a pečte dozlatova 20 minut
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.
Komentáře
Doporučené recepty: