Bylinková rýže se žampiony. Místo žampionů můžeš použít i jiné houby. Pokud vezmeš sušené, na chvilku je namoč do vody.
Ingredience
- 2 stroužky česnek
- 1 cibule červená
- 4 lžíce máslo
- 3 lžíce petrželka
- 1 lžíce tymián
- 1 hrnek rýže
- 2 hrnky vývar kuřecí
- 10 hlaviček žampiony
- špetka sůl
- špetka kmín
- na ozdobu petrželka
Postup přípravy
Česnek oloupeme a pokrájíme na tenké plátky, cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno. Na polovině másla obojí osmahneme, přidáme jemně posekané bylinky, suchou rýži a asi 1 minutu restujeme.
Zalijeme kuřecím vývarem a na mírném stupni dusíme asi 20 minut. Oloupeme žampiony a pokrájíme na plátky. Osmahneme na zbylém másle, osolíme, okmínujeme a restujeme asi 5–10 minut.
Měkké houby smícháme s hotovou rýží. Nakonec ozdobíme čerstvými bylinkami.
TIP: K rýži je možné přidat hrst mraženého hrášku.
Bylinkovou rýži je možné posypat jemně strouhaným parmazánem.
Komentáře
Doporučené recepty: