Recept na ni mám od prababičky z Hostivic. Poprvé jsem ji pekla, když mi bylo 5 let.
Ingredience
Těsto:
400 g polohrubá mouka
200 g cukr krupice
120 ml slunečnicový olej
1 lžička kokosový tuk (nemusí být)
1 vejce
1 kypřicí prášek
300 ml mléko
1 hrst slunečnicová semínka
ovoce podle chuti
Drobenka:
200 g hrubá mouka
200 g cukr krupice
100 g máslo
Postup přípravy
Do mísy prosejeme polohrubou mouku. Přisypeme cukr a přidáme ostatní suroviny. Umícháme hladké těsto, které nalijeme na plech vytřený máslem a vysypaný hrubou moukou.
Těsto poklademe oblíbeným ovocem (např. rybízem, švestkami či malinami). Připravíme si drobenku a buchtu posypeme. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 20 minut.
Komentáře
Doporučené recepty: