
Polévky máme rádi, hlavně ty klasické. Ale proč občas nevyzkoušet nějakou novinku? Smetanová česnečka nás svojí jemnou chutí mile překvapila. Určitě stojí za to si ji uvařit.
Ingredience
250 ml smetana
2 lžíce máslo
1 kostka masox
2 lžíce mouka hladká
6 stroužků česnek
Postup přípravy
Rozpustíme dvě lžíce másla, na kterém zpěníme prolisované stroužky česneku. Potom je zaprášíme hladkou moukou, aby se vytvořila světlá jíška. Hotovu jíšku zalijeme vývarem, který jsme si předem připravili z kostky masoxu.
Do česnečky ještě přilijeme smetanu a vše necháme povařit zhruba 15 minut. Polévku dochutíme solí, případně jiným dochucovacím kořením. Zdobíme ji čerstvou majoránkou nebo petrželkou podle vlastní chuti. Podáváme ji s opraženou houskou.
Komentáře
Doporučené recepty: