Recept přivezla švagrová z Chorvatska.
Ingredience
Těsto:
120 g máslo
5 lžic cukr krupice
1 vanilkový cukr
250 ml vlažná voda
trocha soli
500 g hladká mouka
tuk na plech
Náplň:
800 g nastrouhaná dýně
300 g cukr krupice
1 lžička citronová šťáva
60 g rozehřáté sádlo
4 lžičky mletá skořice
Postup přípravy
Máslo a cukry rozpustíme ve vlažné vodě a vše nalijeme do mísy s osolenou moukou. Vypracujeme těsto, až se na něm začnou tvořit puchýře. Sbalíme je do bochánku a nejméně 20krát jím uhodíme o vál. Pak je vložíme do mísy, přikryjeme nahřátou utěrkou a necháme odpočinout.
Mezitím si nastrouháme nahrubo dýni a pokapeme ji citronovou šťávou.
Těsto rozválíme na plát a rukama ještě vytáhneme okraje. Pokapeme sádlem, posypeme krupicovým cukrem a poklademe nastrouhanou dýní a navrch posypeme skořicí.
Zabalíme závin, přendáme na plech a v předehřáté troubě pečeme dozlatova při 200 °C asi 30 minut.
Komentáře
Doporučené recepty: