Jejich velkou výhodou je, že dlouho vydrží.
Ingredience
300 g hladká mouka
200 g hnědý cukr
150 g celé neloupané mandle
50 g sušené brusinky
2 malá vejce
špetka soli
2/3 ks kypřicí prášek
trocha skořice
Postup přípravy
Z výše uvedených surovin uhněteme kompaktní těsto a na pomoučeném vále uválíme 2 válečky o průměru 4 cm. Pokud se těsto příliš lepí, dosypeme trochu mouky. Můžeme přidat i hrstku neslazených kukuřičných lupínků, těsto bude křupavější.
Válečky dáme na plech s pečicím papírem a pečeme při 200 °C asi 20 minut, až povrch zrůžoví. Pak ještě teplé válečky našikmo opatrně nakrájíme zubatým nožem na 2 cm široké plátky. Klademe je naplocho na plech a ještě dosušíme v troubě (20 minut při 150 °C). Tyto skvělé sušenky se podávají k dezertním vínům. Jsou výborné máčené v horké kávě. Místo mandlí a brusinek lze použít ořechy, rozinky atp.
Komentáře
Doporučené recepty: