Babské jídlo. Zelí je možné připravovat v remosce nebo troubě.
Ingredience
- půl hlávky zelí
- 1 klobáska
- 100 g uzené maso
- 2 plátky vepřové maso z kýty
- 1 rajský protlak
- 1 cibule
- 1 lžíce ocet
- 1 lžíce sádlo
- 1 lžíce cukr krupice
- sojová omáčka
- kmín
- sůl a pepř
Postup přípravy
-
Zelí nakrouháme, osolíme a opepříme, přidáme nakrájenou klobásku, uzené, případně i vepřové maso. Zalijeme rajským protlakem, případně můžeme dochutit sójovou omáčkou.
-
Dusíme v remosce do měkka, něco přes hodinu. Nakonec přidáme opraženou cibulku na sádle, lžíci cukru a lžíci octa. Ještě pět minut podusíme. Zelí podáváme s bramborovým knedlíkem.
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.
Komentáře
Doporučené recepty: