Úžasná pochoutka.
Ingredience
1 kachna
trocha soli a pepře
2 stroužky česnek
2 snítky rozmarýn
3-4 velké pomeranče
100 ml olej
1 cibule
1 řapík celer
200 ml suché bílé víno
100 g cukr
100 ml voda
Postup přípravy
Kachnu potřeme solí a pepřem. Dovnitř dáme česnek, rozmarýn a nakrájený pomeranč. Opečeme ji na oleji, přidáme zeleninu, rozmarýn, pomerančovou šťávu a víno. Pečeme hodinu při 190 °C. Pak přidáme oloupaný pomeranč a pečeme ještě 30 minut.
Kachnu přendáme na talíř a zeleninu propasírujeme. V kastrůlku rozpustíme cukr, přidáme vodu a nastrouhanou pomerančovou kůru. Povaříme asi 2 minuty. Karamelem polijemekachnu.
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.
Komentáře
Doporučené recepty: