Zdravé mlsání ke kávičce, které se dá použít i jako vánoční cukroví.
Ingredience
50 g celozrnné mouky
140 g vlašských ořechů
160 g rozinek
100 ml citronové šťávy
1 vejce
30 mandlí (oloupané spařené)
Postup přípravy
Ořechy a rozinky (nebo sušené švestky) rozmixujeme‚ přidáme mouku‚ citronovou šťávu a bílek. Vše řádně propracujeme na hladké‚ nelepivé těsto‚ které necháme do druhého dne odležet.
Odležené těsto rozválíme na plát silný asi 5 mm a z něho pak vykrajujeme srdíčka. Potřeme je žloutkem a ozdobíme půlkou mandle.
Srdíčka rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 8–10 minut. Po upečení je necháme na plechu krátce vychladnout.
Hotová srdíčka můžeme podávat ke kávě nebo na Vánoce jako netradiční cukroví. Chutnají výtečně a jsou zdravá.
Komentáře
Doporučené recepty: