Výborné a chutné stromečky doplňující Vánoční atmosféru.
Ingredience
240 g mouka hladká
40 g kakao
140 g cukr moučkový
1 prášek do perníku
2 lžíce med
50 g máslo
2 vejce
1 balení zdobící tubičky Decor
1 vejce na potření
Postup přípravy
Mouku prosejeme na vál, přisypeme kakao, moučkový cukr, kypřicí prášek do perníku, přidáme med, vejce a rozpuštěné vychladlé máslo.Všechny suroviny zpracujeme v hladké těsto.
Na pomoučeném vále těsto vyválíme a vykrajujeme hvězdičky různých velikostí.
Vykrojené perníčky položíme na plechy vyložené pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C asi na 12–15 minut.
Po vychladnutí pospojujeme hvězdičky na sebe pomocí zdobicí hmoty a zdobíme barevnými polevami v tubičkách dle fantazie.
TIP: Upečené stromečky můžeme spojovat směsí bílku a moučkového cukru. Další možností, jak stromky ozdobit, je použít citronovou polevu (šťáva z 1 citronu a cukr moučka podle potřeby – vymíchat hustou směs), kterou stromečky nejprve polijeme (vypadá jako sníh), a teprve pak je zdobíme.
Komentáře
Doporučené recepty: