Velice chutný oběd s jednoduchou přípravou. Pochutná si opravdu každý.
Ingredience
1 cibule
2 stroužky česnek
500 g červené sterilované zelí
2 kuřecí stehna
sůl a pepř podle chuti
1 lžička sladká mletá paprika
1 lžíce kmín
Postup přípravy
1. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Česnek oloupeme a utřeme nebo prolisujeme. Zelí mírně propláchneme a necháme okapat. Okapané zelí promícháme s nakrájenou cibulí a rozprostřeme na dno pekáče.
2. Kuřecí stehna dobře omyjeme, osušíme a ze všech stran důkladně potřeme česnekem. Potom je osolíme a opepříme, posypeme paprikou a kmínem.
3. Připravené maso položíme do pekáčku na zelí a přiklopíme. Pekáč dáme do trouby vyhřáté na 180 °C a asi hodinu necháme péct, potom odkryjeme a dopečeme asi půl hodiny, aby se na mase vytvořila kůrčička.
V průběhu celého pečení pravidelně podléváme vodou. Kuřecí stehna v zelí podáváme s vařeným bramborem, výborné jsou i s bramborovými knedlíky nebo s noky.
Komentáře
Doporučené recepty: