Kdo drží dietu, nahradí smetanu mlékem.
Ingredience
3 ks šalotka
3 lžíce máslo
1 celé kuře
trocha soli a pepře
1 lžička sladká paprika
5 kuliček nové koření
5 kuliček celý pepř
500 ml drůbeží vývar
2 lžíce hladká mouka
1 smetana ke šlehání
Postup přípravy
Šalotku oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme ji na másle. Kuře naporcujeme, jednotlivé porce osolíme, opepříme a opečeme na cibulovém základu.
Maso přendáme do pekáčku, jednotlivé porce posypeme sladkou paprikou a vše zalijeme drůbežím vývarem, do kterého přidáme nové koření a celý pepř. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C přibližně 1,5 hodiny. V průběhu pečení kousky kuřete několikrát obrátíme.
Upečené maso vyjmeme z pekáčku, vybereme koření a šťávu zahustíme hladkou moukou, kterou dobře rozmícháme. Přidáme smetanu a omáčku necháme přejít varem. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo s rýží.
Komentáře
Doporučené recepty: