Mladé maso nepotřebuje dlouhou dobu na dušení.
Ingredience
1 červená paprika
1 zelená paprika
1 žlutá paprika
2 větší cibule
6 ks sterilované okurky
1 kg telecí plec
trocha soli a pepře
1 svazek petržel
1 svazek tymián
3 lžíce olej
15-20 ml koňak
300-400 ml masový vývar
1 lžíce rajský protlak
Postup přípravy
Všechny papriky omyjeme, rozpůlíme, zbavíme jádřinců a pokrájíme na tenké proužky. Cibule nasekáme na kostičky, okurky pokrájíme na kolečka. Maso omyjeme a pokrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme. Bylinky omyjeme a najemno nasekáme.
Ve větší nádobě rozehřejeme olej a na něm opečeme pokrájené maso spolu s cibulí. Maso necháme zatáhnout a pak je zalijeme koňakem.Přidáme lžíci rajského protlaku, proužky paprik, okurky, bylinky a restujeme. Zalijeme masovým vývarem a dusíme doměkka. Tento pokrm výborně chutná s gnocchi.
Komentáře
Doporučené recepty: