Chcete být informováni o receptech od Ládi Hrušky?

Chcete od nás dostávat pravidelně recepty Ládi Hrušky?

Nebudeme Vám posílat žádný spam. Odběr recepty můžete kdykoliv v budoucnu odhlásit.

Shopnito.cz

Telecí na tymiánu

Telecí na tymiánu

Mladé maso nepotřebuje dlouhou dobu na dušení.

Ingredience

1 červená paprika
1 zelená paprika
1 žlutá paprika
2 větší cibule
6 ks sterilované okurky
1 kg telecí plec
trocha soli a pepře
1 svazek petržel
1 svazek tymián
3 lžíce olej
15-20 ml koňak
300-400 ml masový vývar
1 lžíce rajský protlak

Postup přípravy

Všechny papriky omyjeme, rozpůlíme, zbavíme jádřinců a pokrájíme na tenké proužky. Cibule nasekáme na kostičky, okurky pokrájíme na kolečka. Maso omyjeme a pokrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme. Bylinky omyjeme a najemno nasekáme.

Ve větší nádobě rozehřejeme olej a na něm opečeme pokrájené maso spolu s cibulí. Maso necháme zatáhnout a pak je zalijeme koňakem.Přidáme lžíci rajského protlaku, proužky paprik, okurky, bylinky a restujeme. Zalijeme masovým vývarem a dusíme doměkka. Tento pokrm výborně chutná s gnocchi.

Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.

Komentáře

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
Show Buttons
Hide Buttons