Rybářovy žampiony. V sezoně místo žampionů používám masáky.
Ingredience
- 300 g kapr
- 1/2 ks citron
- 1 lžička sůl
- 1/2 lžičky koření na ryby
- 8-10 ks velké žampiony
- 1 lžíce máslo
- 2 vejce
- solamyl podle potřeby
- strouhanka podle potřeby
- 500 ml mléko
- hladká mouka podle potřeby
- tuk na smažení
Postup přípravy
Rybu zbavíme šupin‚ vyřízneme páteř i velké žeberní kosti. Maso i s kůží a drobnými kůstkami (změknou v marinádě) pokrájíme na malé kousky. Dáme je do misky‚ zakapeme citronovou šťávou‚ přidáme sůl a koření na ryby. Promícháme a necháme uležet v lednici do druhého dne.
Žampiony očistíme a vykrojíme z nich nožky‚ které posekáme nadrobno a podusíme na másle. Přidáme do misky k rybě, kam rozklepneme 1 vejce‚ přidáme lžičku solamylu‚ 2 až 3 lžíce strouhanky a dobře promícháme.
Připravíme si husté těstíčko z mléka‚ hladké mouky‚ lžičky solamylu‚ špetky soli a druhého vejce. Rybí směsí plníme kloboučky žampionů‚ které namáčíme v těstíčku a pak obalíme ve strouhance. Smažíme dorůžova ve fritéze nebo z obou stran na pánvi ve vyšší vrstvě tuku.
Komentáře
Doporučené recepty: